Terug naar recepten
vegetarischgezinbudget
Appel Haver Crumble met Kaneel
Totale tijd
50 min
Porties
6
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
285
Over dit recept
Een verwarmend en gezonder dessert met appels en een knapperige haver crumble. Perfect voor koude dagen en feestelijke gelegenheden.
Ingrediënten
- 6 stuks appels (zoals Elstar)
- 1/2 stuk citroen
- 100 g havermout
- 80 g volkoren bloem
- 40 g amandelmeel
- 80 g boter
- 3 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
- snufje nootmuskaat
- snufje zout
- 1 theelepel vanille extract
- voor serveren Griekse yoghurt(optioneel)
Bereidingswijze
- 1
Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2
Schil de appels en snijd in plakjes.
- 3
Meng de appelplakjes met citroensap, 1 eetlepel honing en 1 theelepel kaneel.
- 4
Verdeel de appels in een ovenschaal.
- 5
Meng in een kom de havermout, volkoren bloem, amandelmeel, resterende kaneel, nootmuskaat en zout.
- 6
Voeg koude boter in blokjes toe en wrijf met je vingers tot een kruimelige massa.
- 7
Voeg de resterende honing en vanille toe.
- 8
Verdeel de crumble gelijkmatig over de appels.
- 9
Bak 30-35 minuten tot de appels zacht zijn en de crumble goudbruin.
- 10
Laat 10 minuten afkoelen.
- 11
Serveer warm met een schep Griekse yoghurt.
💡 Tips
- • Gebruik verschillende appelsoorten voor meer complexe smaak
- • Serveer met een bolletje vanille ijs als traktatie
- • Bewaar restjes in de koelkast en verwarm in de oven
🔄 Variaties
- • Voeg rozijnen of cranberries toe aan de appels
- • Gebruik peren in plaats van of naast appels
- • Voeg gehakte walnoten toe aan de crumble
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën285 kcal
Eiwitten5g
Koolhydraten42g
waarvan suikers22g
Vetten12g
Vezels6g