Terug naar recepten
vegetarischgezinbudget

Appel Haver Crumble met Kaneel

Totale tijd
50 min
Porties
6
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
285

Over dit recept

Een verwarmend en gezonder dessert met appels en een knapperige haver crumble. Perfect voor koude dagen en feestelijke gelegenheden.

Ingrediënten

  • 6 stuks appels (zoals Elstar)
  • 1/2 stuk citroen
  • 100 g havermout
  • 80 g volkoren bloem
  • 40 g amandelmeel
  • 80 g boter
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels kaneel
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • voor serveren Griekse yoghurt(optioneel)

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Schil de appels en snijd in plakjes.

  3. 3

    Meng de appelplakjes met citroensap, 1 eetlepel honing en 1 theelepel kaneel.

  4. 4

    Verdeel de appels in een ovenschaal.

  5. 5

    Meng in een kom de havermout, volkoren bloem, amandelmeel, resterende kaneel, nootmuskaat en zout.

  6. 6

    Voeg koude boter in blokjes toe en wrijf met je vingers tot een kruimelige massa.

  7. 7

    Voeg de resterende honing en vanille toe.

  8. 8

    Verdeel de crumble gelijkmatig over de appels.

  9. 9

    Bak 30-35 minuten tot de appels zacht zijn en de crumble goudbruin.

  10. 10

    Laat 10 minuten afkoelen.

  11. 11

    Serveer warm met een schep Griekse yoghurt.

💡 Tips

  • Gebruik verschillende appelsoorten voor meer complexe smaak
  • Serveer met een bolletje vanille ijs als traktatie
  • Bewaar restjes in de koelkast en verwarm in de oven

🔄 Variaties

  • Voeg rozijnen of cranberries toe aan de appels
  • Gebruik peren in plaats van of naast appels
  • Voeg gehakte walnoten toe aan de crumble

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën285 kcal
Eiwitten5g
Koolhydraten42g
waarvan suikers22g
Vetten12g
Vezels6g

Vergelijkbare Recepten