Terug naar recepten
vegetarischgezinbudget
Volkoren Pannenkoeken met Rood Fruit
Totale tijd
25 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
340
Over dit recept
Gezonde volkoren pannenkoeken met antioxidant-rijk rood fruit. Een weekend-ontbijt waar het hele gezin van geniet.
Ingrediënten
- 200 g volkoren bloem
- 2 stuks eieren
- 400 ml melk
- snufje zout
- voor bakken boter
- 300 g gemengd rood fruit
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels honing
- voor garneren verse munt(optioneel)
Bereidingswijze
- 1
Meng in een kom de volkoren bloem met een snufje zout.
- 2
Voeg de eieren toe en klop ze erdoorheen.
- 3
Giet de melk er geleidelijk bij en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt.
- 4
Laat het beslag 10 minuten rusten.
- 5
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klein beetje boter.
- 6
Giet een schepje beslag in de pan en draai de pan rond voor een dunne pannenkoek.
- 7
Bak ongeveer 2 minuten per kant tot de pannenkoek goudbruin is.
- 8
Herhaal tot al het beslag op is.
- 9
Serveer de pannenkoeken met rood fruit, Griekse yoghurt en een drizzle honing.
- 10
Garneer met verse munt indien gewenst.
💡 Tips
- • Laat het beslag rusten voor luchtigere pannenkoeken
- • Houd de pannenkoeken warm in de oven op 80°C
- • Gebruik bevroren rood fruit als verse niet beschikbaar is
🔄 Variaties
- • Voeg een theelepel vanille extract toe aan het beslag
- • Vervang de helft van de melk door karnemelk voor extra luchtigheid
- • Gebruik speltmeel in plaats van volkoren bloem
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën340 kcal
Eiwitten14g
Koolhydraten48g
waarvan suikers18g
Vetten10g
Vezels6g