Terug naar recepten
vegetarischveganistischglutenvrijlactosevrijnoten-vrijbudgetmeal-prep

Zelfgemaakte Hummus met Groenten

Totale tijd
10 min
Porties
6
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
180

Over dit recept

Romige en verse zelfgemaakte hummus vol plantaardige eiwitten. Perfect met knapperige groenten als gezonde snack.

✓ Dit recept is geschikt voor meal prep

Ingrediënten

  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 3 eetlepels tahini
  • 1 stuk citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3-4 eetlepels water
  • naar smaak zout
  • voor garneren paprikapoeder
  • 2 stuks wortel
  • 3 stelen bleekselderij
  • 1 stuk rode paprika
  • 1 stuk komkommer

Bereidingswijze

  1. 1

    Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Bewaar wat vocht.

  2. 2

    Doe de kikkererwten in een keukenmachine met tahini, citroensap en geperste knoflook.

  3. 3

    Voeg komijnpoeder en zout toe.

  4. 4

    Mix terwijl je geleidelijk olijfolie en water toevoegt tot een romige consistentie.

  5. 5

    Proef en pas af met extra citroensap of zout.

  6. 6

    Schep de hummus in een kom.

  7. 7

    Maak een kuiltje in het midden en giet wat olijfolie erin.

  8. 8

    Bestrooi met paprikapoeder.

  9. 9

    Snijd de wortel, selderij, paprika en komkommer in sticks.

  10. 10

    Serveer de hummus met de groenten.

💡 Tips

  • Gebruik het kikkererwten vocht voor een romigere hummus
  • Laat koud worden voor de beste smaak
  • Bewaar in de koelkast tot 5 dagen

🔄 Variaties

  • Voeg geroosterde rode paprika toe voor rode hummus
  • Probeer bietjes voor een roze variant
  • Voeg verse kruiden zoals peterselie of koriander toe

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën180 kcal
Eiwitten6g
Koolhydraten16g
waarvan suikers5g
Vetten11g
Vezels6g