Terug naar recepten
vegetarischveganistischglutenvrijlactosevrijnoten-vrijbudgetmeal-prep
Zelfgemaakte Hummus met Groenten
Totale tijd
10 min
Porties
6
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
180
Over dit recept
Romige en verse zelfgemaakte hummus vol plantaardige eiwitten. Perfect met knapperige groenten als gezonde snack.
✓ Dit recept is geschikt voor meal prep
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten (blik)
- 3 eetlepels tahini
- 1 stuk citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel komijnpoeder
- 3 eetlepels olijfolie
- 3-4 eetlepels water
- naar smaak zout
- voor garneren paprikapoeder
- 2 stuks wortel
- 3 stelen bleekselderij
- 1 stuk rode paprika
- 1 stuk komkommer
Bereidingswijze
- 1
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Bewaar wat vocht.
- 2
Doe de kikkererwten in een keukenmachine met tahini, citroensap en geperste knoflook.
- 3
Voeg komijnpoeder en zout toe.
- 4
Mix terwijl je geleidelijk olijfolie en water toevoegt tot een romige consistentie.
- 5
Proef en pas af met extra citroensap of zout.
- 6
Schep de hummus in een kom.
- 7
Maak een kuiltje in het midden en giet wat olijfolie erin.
- 8
Bestrooi met paprikapoeder.
- 9
Snijd de wortel, selderij, paprika en komkommer in sticks.
- 10
Serveer de hummus met de groenten.
💡 Tips
- • Gebruik het kikkererwten vocht voor een romigere hummus
- • Laat koud worden voor de beste smaak
- • Bewaar in de koelkast tot 5 dagen
🔄 Variaties
- • Voeg geroosterde rode paprika toe voor rode hummus
- • Probeer bietjes voor een roze variant
- • Voeg verse kruiden zoals peterselie of koriander toe
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën180 kcal
Eiwitten6g
Koolhydraten16g
waarvan suikers5g
Vetten11g
Vezels6g