Terug naar recepten
pescetarischglutenvrijlactosevrijhigh-proteinsport

Gebakken Zalm met Broccoli en Quinoa

Totale tijd
30 min
Porties
2
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
520

Over dit recept

Een eiwitrijke en voedzame maaltijd met omega-3 vetzuren. Perfect voor sporters en een gezonde levensstijl.

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet
  • 300 g broccoli
  • 150 g quinoa
  • 300 ml water
  • 1 stuk citroen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 takjes verse dille
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel sesam zaadjes
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de quinoa af en kook in 300 ml water gedurende 15 minuten.

  3. 3

    Snijd de broccoli in roosjes.

  4. 4

    Meng olijfolie, sojasaus, honing en geperste knoflook.

  5. 5

    Leg de zalm op een bakplaat met bakpapier en bestrijk met de helft van de marinade.

  6. 6

    Verdeel de broccoli rondom de zalm en besprenkel met de rest van de marinade.

  7. 7

    Rooster 15-18 minuten tot de zalm gaar is.

  8. 8

    Bestrooi met sesamzaadjes de laatste 5 minuten.

  9. 9

    Hak de dille fijn en meng door de gekookte quinoa met citroenzest.

  10. 10

    Serveer de zalm met de geroosterde broccoli en citroen-dille quinoa.

  11. 11

    Garneer met extra citroen partjes.

💡 Tips

  • Controleer de zalm na 15 minuten om te voorkomen dat het droog wordt
  • Laat de quinoa uitdampen voor luchtigere korrels
  • Marineer de zalm langer voor intensere smaak

🔄 Variaties

  • Gebruik forel of kabeljauw in plaats van zalm
  • Vervang broccoli door asperges of sperziebonen
  • Probeer een teriyaki marinade

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën520 kcal
Eiwitten42g
Koolhydraten45g
waarvan suikers6g
Vetten18g
Vezels9g