Terug naar recepten
glutenvrijlactosevrijhigh-proteingezin

Rode Curry met Kip en Zoete Aardappel

Totale tijd
40 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemiddeld
🔥
Calorieën
585

Over dit recept

Een aromatische en romige curry vol smaak en kleur. De zoete aardappel zorgt voor natuurlijke zoetheid en vezels.

✓ Dit recept is geschikt voor meal prep

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 2 stuks zoete aardappel
  • 2 stuks rode paprika
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels rode curry pasta
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 stuk ui
  • 150 g doperwten
  • 1 eetlepel vissaus
  • 300 g bruine rijst
  • handje verse koriander
  • 1 stuk limoen
  • 1 eetlepel kokosolie

Bereidingswijze

  1. 1

    Kook de bruine rijst volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Snijd de kip in blokjes en de zoete aardappel in kleine blokjes.

  3. 3

    Snipper de ui en snijd de paprika in reepjes.

  4. 4

    Verhit kokosolie in een wok en bak de kip goudbruin. Haal uit de pan.

  5. 5

    Fruit de ui, geperste knoflook en geraspte gember 2 minuten.

  6. 6

    Voeg de curry pasta toe en bak 1 minuut mee.

  7. 7

    Voeg de zoete aardappel blokjes toe en bak 5 minuten.

  8. 8

    Giet de kokosmelk erbij en voeg de vissaus toe.

  9. 9

    Laat 15 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is.

  10. 10

    Voeg de kip, paprika en doperwten toe en verwarm 5 minuten.

  11. 11

    Breng op smaak met limoensap.

  12. 12

    Serveer over de bruine rijst en garneer met verse koriander.

💡 Tips

  • Pas de hoeveelheid curry pasta aan naar je smaak
  • Snijd alle ingrediënten van tevoren voor sneller koken
  • Gebruik restjes voor lunch de volgende dag

🔄 Variaties

  • Vervang kip door garnalen of tofu
  • Voeg bamboe scheuten of babymais toe
  • Gebruik groene curry pasta voor een andere smaak

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën585 kcal
Eiwitten38g
Koolhydraten67g
waarvan suikers12g
Vetten18g
Vezels8g