Terug naar recepten
snelgezinhigh-protein
One-Pot Mediterrane Kippenorzo
Totale tijd
35 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
565
Over dit recept
Een makkelijke one-pot maaltijd met Mediterrane smaken. Minimale afwas en maximale smaak in minder dan 40 minuten.
Ingrediënten
- 500 g kippendijen
- 300 g orzo pasta
- 300 g cherrytomaatjes
- 200 g verse spinazie
- 150 g feta kaas
- 1 stuk ui
- 3 tenen knoflook
- 700 ml kippenbouillon
- 1 theelepel oregano
- 1 stuk citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- 80 g zwarte olijven(optioneel)
- handje verse basilicum
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze
- 1
Snijd de kippendijen in stukjes en kruid met zout, peper en oregano.
- 2
Verhit olijfolie in een grote braadpan met deksel.
- 3
Bak de kip goudbruin en haal uit de pan.
- 4
Fruit de gesnipperde ui 3 minuten.
- 5
Voeg de geperste knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- 6
Voeg de orzo pasta toe en roer 1 minuut.
- 7
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
- 8
Voeg de kip terug toe en halveer de cherrytomaatjes erbij.
- 9
Leg het deksel erop en laat 15 minuten sudderen tot de orzo gaar is.
- 10
Roer de spinazie erdoor en laat slinken.
- 11
Voeg citroenzest en sap toe.
- 12
Verkruimel de feta erover en voeg eventueel olijven toe.
- 13
Garneer met basilicum en serveer.
💡 Tips
- • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
- • Voeg extra bouillon toe als de orzo te droog wordt
- • Gebruik kippendijen voor sappiger vlees
🔄 Variaties
- • Vervang orzo door risoni of kleine pasta
- • Gebruik kalkoen in plaats van kip
- • Voeg zongedroogde tomaatjes toe voor extra smaak
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën565 kcal
Eiwitten38g
Koolhydraten58g
waarvan suikers6g
Vetten19g
Vezels4g