Terug naar recepten
snelgezinhigh-protein

One-Pot Mediterrane Kippenorzo

Totale tijd
35 min
Porties
4
Moeilijkheid
Gemakkelijk
🔥
Calorieën
565

Over dit recept

Een makkelijke one-pot maaltijd met Mediterrane smaken. Minimale afwas en maximale smaak in minder dan 40 minuten.

Ingrediënten

  • 500 g kippendijen
  • 300 g orzo pasta
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 200 g verse spinazie
  • 150 g feta kaas
  • 1 stuk ui
  • 3 tenen knoflook
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel oregano
  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 80 g zwarte olijven(optioneel)
  • handje verse basilicum
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze

  1. 1

    Snijd de kippendijen in stukjes en kruid met zout, peper en oregano.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een grote braadpan met deksel.

  3. 3

    Bak de kip goudbruin en haal uit de pan.

  4. 4

    Fruit de gesnipperde ui 3 minuten.

  5. 5

    Voeg de geperste knoflook toe en bak 1 minuut mee.

  6. 6

    Voeg de orzo pasta toe en roer 1 minuut.

  7. 7

    Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

  8. 8

    Voeg de kip terug toe en halveer de cherrytomaatjes erbij.

  9. 9

    Leg het deksel erop en laat 15 minuten sudderen tot de orzo gaar is.

  10. 10

    Roer de spinazie erdoor en laat slinken.

  11. 11

    Voeg citroenzest en sap toe.

  12. 12

    Verkruimel de feta erover en voeg eventueel olijven toe.

  13. 13

    Garneer met basilicum en serveer.

💡 Tips

  • Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen
  • Voeg extra bouillon toe als de orzo te droog wordt
  • Gebruik kippendijen voor sappiger vlees

🔄 Variaties

  • Vervang orzo door risoni of kleine pasta
  • Gebruik kalkoen in plaats van kip
  • Voeg zongedroogde tomaatjes toe voor extra smaak

Voedingswaarde

Per portie

Calorieën565 kcal
Eiwitten38g
Koolhydraten58g
waarvan suikers6g
Vetten19g
Vezels4g